Moksha Media Agenda


Satsang met Randolph in de Woudkapel...

Vanaf de herfst zal de zondagavond Satsang met Randolph plaatsvinden in De Woudkapel! Er is daar voldoende ruimte voor iedereen om deel te nemen (op 1,5m afstand). Via deze link...

“Aanmelden voor Satsang met Randolph in de Woudkapel”

... kun je je aanmelden. Op de betreffende pagina zie je een lijstje met data die je kunt aanvinken. Je krijgt dan een email berichtje met alle nodige informatie. De woensdagavonden zijn voor een kleinere groep. Deze avond is op uitnodiging, en dus voor de mensen die 2 satsangs per week willen volgen.  Wie op zondag komt, kan ook worden uitgenodigd voor de woensdag erna.


 

In de Satya Satsang van Randolph ervaar je tegelijkertijd verstilling én explosiviteit. In zijn nabijheid is de atmosfeer geladen met liefde, prana, licht en leven. Op een wonderlijke manier ervaar je in Satya Satsang combinatie van ‘serene wijsheid’ en een soort ‘kinderlijke speelsheid’. ‘Je bent hier gelijk het kind’, noemt Randolph dit. Randolph laat zien dat Zelfrealisatie niets te maken heeft met streven, bestrijden, je best doen, afwachten…, maar met intimiteit, oprechtheid, durven te leven en het erop wagen. Ondanks dat iedere serieusheid in Satya Satsang al snel is verdwenen, merk je meteen dat het hier wat betreft Zelfrealisatie menens is. Toch voelen zijn Satya Satsangs ogenblikkelijk vertrouwd aan, alsof je hier altijd al geweest bent. Wonder boven wonder is de Grote Bevrijding in Satya Satsang direct tastbaar en de schoonheid van het bestaan onmiddellijk ervaarbaar. Randolph duidt dit aan met ‘Satyam Shivam Sundaram’ : ‘het Ware’, ‘het Goede’ en ‘het Schone’. De onveranderlijke Waarheid, Satya, wordt omtrokken en doortrokken door ‘het Goede’ en gevierd via de explosie van ‘het Schone’. Je lijden ontstaat volgens Randolph via het ontkennen van de Waarheid en het vermijden van het leven. Zodra je daar mee stopt, betekent dit de kentering in je leven.

Het eerste wat Randolph met je doet, is je laten zien en ervaren wat het verschil is tussen vi-jnana en Jnana. Hij brengt je direct in aanraking met ‘wil je kennis en inzicht of Zelfrealisatie’? 

Randolph laat je afkicken van wat hij het vraag-en-antwoord bardo noemt. Hij laat zien je dat het vraag-en- antwoordspelletje niets met Zelfrealisatie te maken heeft, maar juist een stagnatie is waarin de meeste mensen al gauw blijven hangen bij gebrek aan waarachtige begeleiding. 

Afgekickt van het streven naar kennis, inzichten en het vertrekken vanuit vijnana (intelligentie, afweging, voorspiegelling, ordening, doe-het-zelf-management…), laat Randolph je vervolgens stabiliseren in ‘het Stille centrum van de cycloon’, initieert hij je via de lijn van Ramana Maharshi en Selva Raja Yesudian in het spirituele Hart en opent hij je in de Absolute Ruimte. ‘The transmission of Heart & Space’, wordt deze eeuwenoude traditionele doorgave in het kort aangeduid. Men spreekt ook wel van het Directe Pad. 

Hier op het Directe Pad ervaar je de eenheid van de micro- en macrokosmos, van het kleinste subatomaire deeltje tot het grootste sterrenstelsel. In het Oosten worden de leermeesters van het Directe Pad ‘Jnani's’, ‘Avadhuta’s’ en 'Jivanmukti' genoemd. Een Jnani is een verlichte geest, een Avadhuta is kosmisch wezen en een Jivanmukta is een Bevrijde ziel... De Avadhuta krijgt zijn teachings van de ganse kosmos..., de zon, de maan, de sterren, de planten, de dieren... Zijn. 

Dienovereenkomstig neemt Randolph je in zijn Satya Satsangs mee op Realisatietocht en leert hij je om uit deze overal aanwezige bronnen te putten. Hij noemt ‘het Zijn’ je Sadguru, je Zijns-guru ofwel je uiteindelijke en innerlijke Guru… 

Vervolgens laat Randolph je het hele scala van innerlijke bewustzijnstoestanden herkennen. Via zijn ‘Yoga van het Licht’ ont-moet je alle bewustzijnsmogelijkheden en bewustzijnsverdichtingen (kosha’s) en wordt je gedegen door hen heen geleid... het Absoluut Stalende in... Hier daagt de Grote Bevrijding!